BTW verlaging per 1 maart!!

765-euro-teken Geweldig nieuws voor tuinliefhebbers!!

Per 1 maart 2013 tot 31 december 2014 op al onze diensten 6% BTW i.p.v. de reguliere 21% BTW.

Het tijdelijk lagere btw-tarief voor arbeidskosten hoveniers gaat ook gelden voor het aanleggen en onderhouden van de tuin. Branchevereniging VHG is er zeer tevreden met deze maatregel in het kader van het woonakkoord. De verlaging geldt op arbeid en duurt tot 31 december 2014 en wordt teruggebracht van 21 naar 6 procent.  Het 6%-tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning. Onder deze werkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en de aanleg en onderhoud van de tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen. De BTW op planten blijft gewoon gehandhaafd op 6%.